Onsdag 23/11

Hallå där! Jag sitter och laddar för ett pass på löpbandet med en kopp kaffe. Tänkte köra en timme, samtidigt som jag kollar på Biggest Loser på tv:n. Perfekt :) Igår blev det en promenad utomhus, för ovanlighetens skull. Bara en halvtimme men det är bra ändå! Här är dagens mat:

Frukost: Lättkvarg med fun light, en banan

Lunch: Pasta bolognese, 2 clementiner, en baby bel-ost

Mellanmål: 3 knäcke med kokt skinka, kaffe

Middag: Chili con carne med ris

Nu ska jag släpa fram löpbandet till vardagsrummet innan programmet börjar!

Dagens mat:

Frukost - Lättkvarg med fun light, en banan

Lunch - Korvstroganoff med ris, 2 clementiner, en baby bel-ost

Mellanmål - Lättkvarg med fun light, en baby bel-ost

Middag - Köttfärsbiffar med keso och ärtor/morötter

Övrigt - En liten tårtbit då vi har varit på kalas

Nöjd!

Vägning 19/11

Jag vägde ju mig igår då lördag har blivit min vägdag, men hade inte tillfälle att uppdatera så jag gör det nu.

Veckans skillnad: -1,6 kg

Total skillnad: -3 kg

Det går ju fan bra! Jag är så nöjd med dessa siffror, och det får gärna fortsätta i den här takten :)


Fredag

Hade tänkt ta mig en vilodag då jag har känt mig lite seg i benen, men jag satt och kollade biggest loser och blev så peppad att jag gick 30 min på bandet till tv:n. Det är så lätt att gå när man har något annat att fokusera på, tiden bara flyger iväg! Dagens mat:

Frukost - Lättkvarg med fun light, en banan

Lunch - Lövbiffsgryta med tagliatelle, 2 clementiner, en baby bel-ost

Mellanmål - 2 knäcke med philadelphiaost, 1 äpple

Mellanmål - Cheez dippers

Middag - Chili con carne med sallad och keso

16/11

Jag fortsätter att hålla uppe min motivation, det är nu eller aldrig som gäller. Och jag väljer nu. Jag längtar tills lördag då jag ska väga mig, ska bli spännande att se. Dagens mat:

Frukost - 125 gr lättkesella med lite fun light

Lunch - En färdig naturdiet-shake, en baby bel-ost (hann inte med någon bättre lunch då jag var iväg på lunchen)

Mellanmål - Cheez dippers och en celsius

Middag - Potatisbullar med lingonsylt och majs

Övrigt - Kaffe och vatten

Dagens motion blev 1 timmes promenad på löpbandet. Känns skitbra:)

Nu ska jag ladda upp med mer motivation och kolla Biggest Loser. Ha det bra!


15/11

Idag har varit en bra dag, både kost- och träningsmässigt. Direkt jag kom hem från jobbet gick jag på löpbandet i 80 minuter, så skönt! Och maten har sett ut såhär:

Frukost - 125 gr lättkvarg med fun light

Lunch -  Flygande Jakob med ris, en baby bel-ost

Mellanmål - 125 gr lättkvarg med fun light, en banan

Middag - Tikka masala med fullkornsris

Jag har bestämt mig för att sluta äta skit. Det är bara fördelar med att sluta med det så nu är det inte en godisbit som gäller, iallafall fram tills -20 kg. Vissa undantag gäller dock, som t ex om någon fyller år, men inget svullande bara därför, det kan bli en tårtbit eller så men inte mer! Inte ens mörk choklad ska jag äta, allt ska bort! Och så ska jag försöka äta lite GI-inspirerat och gå på löpbandet MINST 45 minuter om dagen. Jag måste ner i vikt nu, det är bara så, och det hade varit så skönt att ha kommit en bit på vägen redan till årsskiftet. NU KÖR JAG STENHÅRT. Önska mig lycka till!

Söndag 13/11 och vägning

Ja, en vecka sedan jag vägde mig sist, och nu är det dags igen.

Veckans skillnad: - 1,4 kg

Jag är så glad! Igår kväll blev det mycket mer ostbågar än jag tänkt mig, men jag har ju bara mig själv att skylla, så är det. Men att ett sånt här resultat skulle komma hade jag ingen aning om. Nu är jag SÅ JÄVLA PEPPAD att traska på löpbandet varje dag, minska portionerna och helt eliminera sötsaker och chips. Wihoo, nu kör vi!

Lördag 12/11

Dagens mat har varit sådär, inte ens en ordentlig lunch har jag ätit, och lite godsaker har det allt blivit, men jag håller mig inom kalorigränsen iallafall för nu är det på allvar :) Sen blev det 50 minuter på löpbandet, så skönt!

Jag har mina sätt att motivera mig. Jag köper de flesta hälsotidningarna, läser viktbloggar, artiklar om vikt och hälsa, och tittar tv-program såsom Biggest Loser (absoluta favoriten), Du är vad du äter osv. Jag har lärt mig att det hjälper himmelens mycket. Om jag kommer hem en dag efter jobbet så ÄR jag trött. Jag är inte sugen på att röra mig, och har lust att äta upp halva skafferiet. MEN, det allra första jag då gör när jag kommer hem är att slå igång datorn och läsa just viktbloggar, och det brukar bli hundra gånger bättre då. Sen klickar jag in på matdagboken och kollar igenom forumstrådarna och lite annat smått och gott. Det hjälper mig att hålla mig motiverad, för när jag läser om andras resultat, ser andras förändringar, så tänker jag bara: fan, om ett tag ska det där vara jag!

Så det är mitt tips till er, plöj igenom text efter text, bild efter bild, för det håller motivationen uppe! Idag till exempel när jag gick på löpbandet, försvann 50 minuter i ett nafs, just för att jag slog igång ett avsnitt av I form med Anna Anka på datorn medans jag gick. Hur bra som helst.

Dagens mat:

Frukost - Rågstyrka med jokkmokkskorv och becel. Kaffe m mjölk

Mellanmål - Mörk choklad, och en halv toscabulle

Mellanmål - Naturdietsmoothie

Middag - Hemmagjord pizza

Övrigt - Senare ikväll blir det även lite ostbågar och mörk choklad.


Onsdag 9/11

Hej alla glada! Första tre dagarna av nystarten har gått bra! Maten har varit bra, och jag har hunnit med att träna två gånger. Idag fick jag även hem mitt löpband som jag beställt, jag är så glad för det verkar hur bra som helst. Jag kommer att försöka gå minst en halvtimme varje dag, förutom mån, ons, fre då jag tränar på gym.

Dagens mat ser ut:

Frukost - Skyr

Lunch - Köttfärssås m spaghetti och ugnsstekta morötter, två clementiner

Mellanmål - En clementin och typ en klunk proteinshake (kunde inte dricka mer då jag glömt filtret till shakern och det blev så mycket klumpar)

Middag - Köttbullar m makaroner, kokta ärter och morötter

Övrigt - Kaffe, två rutor mörk choklad, eventuellt en clementin senare

Jag är så pepp!

Nystart

Det har varit ett långt uppehåll, och jag har gått upp i vikt, jag ska inte ljuga för er! Men idag har jag börjat om från noll igen. As we speak sitter jag i soffan efter ett gympass, det känns så skönt att vara back in business!

Jag ska försöka lägga upp min mat så ofta jag hinner. Idag har iallafall varit en bra dag, och jag ska hålla mig inom 1500 kalorier hade jag tänkt mig.

Frukost - Skyr (isländsk yoghurt med mycket protein)

Lunch - Kyckling Jakob + 2 kiwi

Mellanmål innan träning - Naturdiet-shake

Mellanmål efter träning - 2 knäckebröd med ost + vindruvor

Middag (har inte ätit ännu men det kommer att bli) - Lasagne

Övrigt - ett par koppar kaffe och en massa vatten.

Och med det kommer mitt kaloriintag att ligga på 1468 kalorier idag, alltså inom ramen. Sedan räknar inte jag med träningskalorierna, varför ska jag äta upp det jag tränat bort? 1500 kalorier är en ganska lagom mängd, och jag behöver inte gå hungrig (Y)

NU KÖR VI!

RSS 2.0