Söndag 28 aug och vägning

Veckans skillnad: -0,5 kg

Total skillnad - 2,9 kg


Ja, det hade ju kunnat bli mer. Men jag tror att det har gått för lång tid mellan måltiderna den här veckan, och det har resulterat i att jag ätit mer än jag borde när jag väl har ätit. Två gympass har det blivit, och idag ska jag gå en promenad. Imorgon är det gymmet igen som gäller, men jag tar det någorlunda lugnt då jag känner att jag är påväg att bli förkyld.

Ta det inte fel, för jag kanonnöjd med även "bara" ett halvt kilo. Det är påväg neråt iallafall! :)

Inför den kommande veckan ska jag se till att minska på portionerna och dricka mer vatten (det är jag lite dålig på), och nu kommer jag förhoppningsvis få in lite träningsrutiner i och med att jag har bestämt mig för att träna måndag, onsdag och fredag. Och vet ni? Jag är 0,1 kg ifrån mitt första delmål! Det borde jag nå nästa vecka, annars är det skamligt ;)

Dagens kost 21 aug

Frukost: Två limpskivor med kokt medvurst, två nektariner och kaffe.
Mellanmål: Äpple och vatten.
Sen lunch: Fläskfilé med potatisklyftor och morötter, sallad. Vatten.
Mellanmål: Jordgubbar och kesella.

Söndag 21 aug och vägning

Ja, jag kan inte säga annat än att jag är nöjd med den här veckan med mens och allt :)

Veckans skillnad: -0,8 kg

Total skillnad: -2,4 kg

Nu till veckan som kommer blir det trääääning, för gymmet öppnar äntligen! Nu kör vi på!

12 days down, 12 to go!

Japp, det har gått halva tiden av min inte-äta-godis-chips-dricka läsk-utmaning. Och det känns great! Fastän det är den tiden på månaden nu och jag känner mig lite svullen, så känner jag mig hundra gånger finare än innan då jag tryckte i mig skräp varje dag. Imorrn är det vägning, och jag förväntar mig inte några större resultat, då jag som sagt har mens och det har knappt blivit någon träning i veckan alls. Men det känns ändå okej, för nu är jag igång med kosten iallafall, och på tisdag är det dags att besöka min vän gymmet igen. Can't wait!

Igår var det fredag - och det innebär ju fredagsmyyyys för de allra flesta. Jag nöjde mig med jordgubbar och kesella, hur göttigt som helst. Idag har det hittills bara ätits frukost här i huset, och det blev två mackor och kaffe. Inte världens nyttigaste, men jag blev mätt och det är väl det som räknas antar jag.

Nästa vecka tänker jag dra ner på kolhydraterna lite, för det vet jag ger resultat. Det blir mackor till frukost - för den äter jag på jobbet och det är krångligt att börja med något annat - men sen ska jag försöka hålla mig till så mycket protein och grönsaker som möjligt. Ibland går det ju inte, men i största möjliga mån. Vi ska åka och handla idag tänkte jag, och då blir det att bunkra upp med frukt och grönt. Och kanske någon hälsotidning också ;)

Nu peppar vi för ett bra veckoslut och en bra nästa vecka!


7 days down, 17 to go.

Hej bloggen! Jag fortsätter att förundras över att jag inte känner något sug efter alla de sötsaker som jag tidigare proppade i mig varenda dag. Jag hade tänkt att köra denna utmaning augusti ut, men just nu känns det som att jag kan klara mig hur länge som helst! Okej, det kan jag ju - jag tror inte att jag dör om jag inte äter godis - men jag ser ju vilka resultat det ger och det gör mig peppad som fasen.

Idag blir det förhoppningsvis en promenad, men jag ska iväg en sväng på stan så jag får se om jag orkar promenera tillbaka när jag är färdig där.

Hittills har maten sett ut såhär:

Frukost: Två skivor limpa med rökt hushållsmedvurst. Kaffe.

Lunch: Fläskfilé med klyftpotatis, morötter och tzatsiki.

Mellis: En liten skål yoghurt och Special K red berries.

Och sen så ytterligare några koppar kaffe på det. Middagen lär bli köttbullar eller nåt liknande. Känner inte för att stå vid spisen och slava och försöka vara påhittig, sånt är ju onödigt ;)


Söndag 14 aug och vägning

Hej alla! Idag har jag vägt mig, söndag får bli min vägdag. Sen i måndags har jag gått ner 1,6 kilo genom att bara sluta käka godis, chips och dricka läsk. I övrigt har jag ätit som vanligt, och mer än så tycker jag nog. Jag har också bara motionerat två korta stunder, så därför är jag så himla förvånad (om än skitglad) att jag fick så bra resultat.

Nu är jag riktigt peppad, och längtar verkligen tills gymmet öppnar, då är det tre gånger i veckan som gäller, och då ska jag lyckas ännu bättre!

Till veckan har jag satt nya små mål, godisförbudet gäller fortfarande, men jag ska också minska storlekarna på portionerna, och dricka mer vatten. Nu kör vi!

Veckans skillnad: - 1,6 kg


8 augusti

Har som sagt mjukstartat den här veckan med att eliminera sötsaker och salta snacks. Och det går bra hittills! Längtar tills på måndag då det är invägning, det ska bli riktigt spännande att se om det har förändrats någonting sedan i måndag, genom att bara äta vanlig mat och träna två snabbisar (+ att jag kanske tar någon promenad i helgen). Jag jobbar lördag, men kanske att jag tar mig ut på söndag. Men den 22:a öppnar gymmet igen efter semestern, och dit ska jag! Då jävlar kör vi igång på riktigt. Tills dess peppar jag mig genom att läsa era underbara vikt- och hälsobloggar!
Nu ska jag vila en stund innan det är dags att sätta igång med middagen. Ha det bra!

Pepp-flow

Okej, då kör vi. Jag är 19 år gammal och väger alldeles för mycket för vad som är bra för mig. Jag har bestämt mig nu, en gång för alla, att gå ner i vikt. Jag har prövat det mesta, pulverdieter, GI, kaloriräkning... Ja, you name it. Och visst har det funkat. Jag gick ner 16 kilo med GI, men när jag sedan träffade min pojkvän så kom kilona smygandes tillbaka, och nu är jag tillbaka på den vikt jag startade. Men det som skiljer sig den här gången är att jag tänker inte stressa med det här. Jag ska ta min tid, och börja med att eliminera allt som jag vet att jag kan överäta. Dvs choklad, chips, ostbågar, läsk osv. Nu är jag inne på min andra dag och det känns bra.

Träningen kommer jag att sätta igång med successivt. Just nu tar jag det lugnt i början, då jag verkligen inte vill gå ut för hårt som jag har gjort tidigare. Men om en cirka två veckor kommer jag att börja gymma tre gånger i veckan - intervallträning och styrketräning. Jag ska verkligen försöka den här gången, och det är nu eller aldrig!

NU KÖR VI!

Tisdag 9/9

Frukost: 2 limpskivor med rökt hushållsmedvurst. Kaffe.

Lunch: Kycklingsallad med pasta, och dressing.

Mellanmål: Russin och special Kbar.

Middag: Kebabkött med fullkornsris och smörstekta champinjoner.


Motion: Ingen, om man inte räknar med allt spring på jobbet, som alltid!

Dagens

Frukost: 2 limpskivor med Bregott Mindre och rökt hushållsmedvurst. Kaffe.
 
Lunch: En färdigrätt, pannbiff med potatismos.

Mellis: En limpskiva med Bregott Mindre och rökt hushållsmedvurst.¨

Efter träning: En proteinshake gjord på 3 dl lättmjölk och 1 dl Whey 80 vanilla/pear.

Middag: Hemmagjorda hamburgare.


Träning: 35 minuters rask gång på löpband.


RSS 2.0